Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu PŘÍPRAVA K LICENCI JEZDCE - ZZVJ

Rubrika

Výcvik jezdce začátečníka

Cílem výcviku je pomoci začátečníkům v momentě, kdy zjišťují, že jízda na koni není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát. Poradenství zaměřené na jezdecké začátky vysvětluje, jak začít a na co se v první řadě zaměřit. 

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

Dotaz ohledně kurzu

Autor: Johana Datum: 18.08.2020 17:42
Dobrý den, cca 4 roky zpět jsem chodila do jízdárny, ale ráda bych podstoupila některý váš kurz , jen nevím který zvolit. Chtěla bych se naučit asi úplně vše zase od začátku krok za krokem, být schopna samostatně jezdit , skákat, atd., případně i koně cvičit a starat se o koně jako volnočasovou aktivitu. Doporučíte mi kurz , který by byl vhodný ? Samozřejmě čím více ježdění , tím lépe. S pozdravem Justová Johana
Diskuze v rámci dotazu

Ing. Daniel Toušek

Dobrý den, 

ohledně výcviku na koni mohu doporučit Jízdárnu Radonice, což ale nemusí být Vaše spádová oblast. Na koni se člověk učí dlouho, velmi záleží na koni, individuálním přístupu jezdce, to zejména, a také bych vždy doporučil si něco nastudovat. Prostě ani sebelepší cvičitel nemůže naučit jezdce jezdit, pokud nemá cit a zároveň vždy jen čeká, co mu kdo řekne. Proto vždělávací program je minimálním teoretickou základnou na cestě praktických zkušeností. Takový návod či manuál na cestě. 

Pozn. možná že jste psala o možnost jezdit přímo u mě v jídzárně, ta má však jiný kontaktní formulář: www.jizdarnaradonice.cz

Nicméně určitě ať již kdekoliv, doporučím se nechat cvičit v této dovednosti opravdu a jen od člověka, který sám jezdí dobře a dobře to znaméná, že se Vám jako pozorovateli líbí, jak sám jezdí. Tak že při výcviku se neváhejte dotázat a sesednou ze svého koně a nechat si instruktorem koně odjezdit, ukázat, co a jak s ním bude dělat, protože to samé bude pak chtít a vyžadovat po Vás. 

S pozdravem 

Daniel Toušek  

29.08.2020 08:00
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní