Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu PŘÍPRAVA K LICENCI JEZDCE - ZZVJ

Rubrika

Výcvik pokročilého jezdce

V pokročilém výcviku je zapotřebí si nadále osvojovat prvky jezdeckého sedu a rovnováhy.  Důležité jepozvolné vžívání do myšlení jezdce, který má snahu koně vést a komunikovat s ním skrz jezdecké pobídky. Poradenství je věnováno pokročilým jezdcům bez vlastního koně navštěvující jízdárny nebo pomáhající jezdit koně jako výpomoc, ale rovněž majitelům koní pro rekreaci a sport v základním stupni výcviku "ZM - L".

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

Vyjížďka

Autor: Kristýna Datum: 20.12.2020 13:55
Dobrý den, je špatne když svého koně (8let) chladnokrevníka po dlouhém cvalu či trvajícím klusu nechám vychodit... Občas zeslezu nechám na louce pár minutek napást a kousek cesty s ním jdu po jeho boku, či předním? Jeden pán se do mě navážel, že nejsem žádný jezdec atd a to jen kvůli toho, že část vyjížďky jdu občas po boku koně a nejedu na něm . Ale dle mého názoru je to i dobře nejet celou dobu... Můžeme během cesty prece pracovat na zvládání práce ze země ne? Na vzájemném respektu koně k jezdci... Děkuji za odpověď.
Diskuze v rámci dotazu

Ing. Daniel Toušek

Dobrý den, Kristýno

ubezpečuji Vás, že názor jednoho kolemjdoucího nená nic společného s hodnocením dobrého jezdce. Podle mě dobrý jezdec se umí vcítit do koně, pozná jeho povahu a náladu, vyhoví mu. A o poznání lepší jezdec svého koně něco naučí, udržuje v jednoduché jezditelnosti a pokud má zlozvyk, tak jej odnaučí (nebo aspoň sníží projev).

Tak že pokud cítíte, že na vyjíždce chcete koni ulevit a jít s ním krokem na ruce, pak je to Vaše dobré rozhodnutí. Vše, co děláte s koněm, pokud má myšlenku a koně rozvíjí a nebo jej udělá happy, je v pořádku. A Vás stejně tak )))

Ať se Vám daří

Daniel Toušek

Jízdárna Radonice  

23.12.2020 12:34
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní