Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu OŠETŘOVATEL KONÍ

Rubrika

Výživa hobby koní

Podle posledního statistického sčítání počtů koní je nejpočetnější právě kategorie "hobby koně". Často se právě u těchto koní dělá ve výživě největší množství chyb. Někdy to může být z neznalosti, nebo právě ze snahy dát mému koňovi něco navíc, i když to vůbec nepotřebuje.

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

Prosím o radu pri stanovení kŕmnej dávky

Autor: Zdenek Datum: 29.05.2021 20:43
Dobrý deň , mám kobylku má 7 rokov . Teraz mala schvátené kopytá. Brala antibiotiká . Povedali že príčinou bola pastva . Meral som jej KV Pásková [cm] :169 (Tape measure KV Palicová [cm] :152 (Stick measure) Obvod hrude [cm] :209 (Ribs/breast girth) Obvod záprstia [cm] :22 (Cannon girth) Hmotnosť [kg] :551,66 (Weight) je tlstá. Preto by som Vám bol velmi povďačný o radu a zostavenie kŕmnej dávky . Ja som jej dával Ak nebola na pastvine : Ráno: kilo ovsa,pol kila granule Energys Relax k tomu seno a večer to isté. Zrejme som to nie dobre stanovil a takto to dopadlo. Aktivita kobylky je hobby koník a dá sa povedať že je minimálna . Moja domnienka je, že či sa náhodou neschvátila od príliš vela ovsa. Preto Vám píšem aby som po liečbe ktorú má za sebou neurobil zas chybu v kŕmení. Veľmi ma to trápi. Teraz chcem s ňou začať pracovať pod sedlo, tak pomaličky ju budem zaťažovať kvôli kopytám. Za Vašu odpoveď Vám velmi pekne vopred ďakujem . S pozdravom Zdenek PS. Ak je to možné napíšte mi na email konefriz@gmail.com
Esme jar 2021
Diskuze v rámci dotazu
Na Váš dotaz zatím nebyla zpracována odpověď.
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní