Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu KRMENÍ A VÝŽIVA

Rubrika

Výživa hobby koní

Podle posledního statistického sčítání počtů koní je nejpočetnější právě kategorie "hobby koně". Často se právě u těchto koní dělá ve výživě největší množství chyb. Někdy to může být z neznalosti, nebo právě ze snahy dát mému koňovi něco navíc, i když to vůbec nepotřebuje.

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

Predavkovani mineraly

Autor: Andrea Datum: 11.09.2023 11:22
Dobry den,prosim moc o radu,mam konika krizence hafling/norik,je mu 26let,na svuj vek posetreny a celkem vitalni. Na jare diagnostikovan cushing,zahajena lecba,bere 1/4 tablety,mel silnou nadvahu,takze jsme zmenili management ustajeni,nepase se,je na sene,k dospozici ma velky box s vylezem na svuj vybeh,kde je pisek. Vahu se nam podarilo zredukovat na akorat,dle vet. Je to cca mesic,co jsem resila spatnou stolici,ktera se podobala spise kravinky a vodu po kazdem vyprazdneni + zacal zuzlovat seno,na radu jsem vymenila seno ( v ramci redukce vahy jsem sehnala mene vyzivne ), takze jsem mu dala nase letosni,zda se kvalitni a sebrala mineralku,vse se srovnalo a konik i ja spokojeni.. ale.. nasadila jsem mineralku po odpocinku a dostavilo se opet to same, vcetne zuzleni sena,ridke stolice a spinavy zadek... moje otazka prosim zni,je mozne,coz je tedy ma domnenka,ze by mu vadila mineralka? Pripada mi totiz,ze tim,ze jsem mu ji predtim vysadila se vse srovnalo a ted po nasazeni kvalitnejsi ( mustang trace ) se opet vse vratilo. Muze byt konik nachylny tak,ze by ho z toho bolela i huba? Velice dekuji za pripadne rady a preji krasny den..
Diskuze v rámci dotazu

Andrea Voce

11.09.2023 11:23

Ing. Dušan Kořínek, Ph.D.

Dobrý den.

Díval jsem na stránky Mustang race a jeho složení. Jsem přesvědčený, že problém v trávení vyvolává právě tento doplněk.

Je pravděpodobně určen pro nějaké jiné koně, jeho složení je netypické (slušně řečeno). 

Nedoporučuji vám ho krmit, což ostatně potvrzuje i váš kůň. 
Mohu vám nabídnout například HORSAL EXKLUSIV, je to komplexní minerálně vitamínový doplněk, který doplní vašeho koni vše potřebné a nevyvolá žádné nežádoucí účinky.

Přeji hezký den.

11.09.2023 15:09

Andrea Voce

Dekuji velice za odpoved a prosim jeste me zajimalo,zda muze mit skrz toto mit i potize s kousanim sena,citlivost v hube,bolest zubu,stalo se to po druhe,ale nevyznam se v tom. Dekuji a preji krasny den Andrea Voce

11.09.2023 17:33

Ing. Dušan Kořínek, Ph.D.

Dobrý den.

Může se jednat o alergickou reakci na nějakou složku krmiva.

Předávkování jako takové by tento problém nemělo způsobovat o když složení tohoto krmiva, jak jsem psal, je velmi zvláštní.

Hezký večer přeji.

11.09.2023 17:57
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní