Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu PŘÍPRAVA K LICENCI JEZDCE - ZZVJ

Rubrika

Výcvik pokročilého jezdce

V pokročilém výcviku je zapotřebí si nadále osvojovat prvky jezdeckého sedu a rovnováhy.  Důležité jepozvolné vžívání do myšlení jezdce, který má snahu koně vést a komunikovat s ním skrz jezdecké pobídky. Poradenství je věnováno pokročilým jezdcům bez vlastního koně navštěvující jízdárny nebo pomáhající jezdit koně jako výpomoc, ale rovněž majitelům koní pro rekreaci a sport v základním stupni výcviku "ZM - L".

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

Kůň vyhazuje

Autor: Lucie Datum: 12.09.2023 18:02
Dobrý den, jdu s dotazem . Přivezli jsme 5leteho valacha po Monaco z matky po Oscar, když jsme koně kupovaly byl údajně neobsedly (po cca 2 měsících jsme zjistily že obsedly byl), nicméně jsme s ním začaly pracovat na lonži, volnost , procházky po lese. Začaly jsme dávat uzdecku a sedlo vše bezproblémové, prvních cca 5 sepnutí koník úplně v pohodě poté nastal problém když jsme chtěli trošku práce začaly dělat že dá hlavu mezi nohy vyhodí opravdu způsobem který se usedet nedá před vyhozenim žádné náznaky. Nechaly jsme udělat rtg nohou (nalezen pouze čip za kloubem v zadní noze) zad, fizio i chiro, zuby. Domluvily jsme se s holcinou která obseda koně přijela a zdálo se že bude vše fungovat na nějakou dobu se uklidnil, dojíždění nás trénovat před každým ježdění jsme koně polotovary aby se vyběhal. Nejsou dobu fungoval poté opět začal ( stal se mi uraz) museli jsme ho z ustajeni převézt jinam tam bych řekla že začátek byl rusnejsi nicméně se vše srovnalo. Po zhojeni úrazu jsem dojíždění do stáje kde kun byl teď 2 měsíce fungoval naprosto v pořádku po převozu do stáje zpět cca 10 dní úplně klidný, fungující l. Teď opět při okrokovani dá hlavu mezi nohy sejme jezdce, měli jsme i sedlare konrolovaly se sedla, vyměnily se udidla, žádné velké změny se mu nedělají zkouší teď že se všeho bude bát jakmile někdo projde začne prchat, vztekat se, z kroku už nejde ani naklusat. Nevíme zdali mu nesedí ustájení, či systém práce nemáme ho pro sport netlačí se na něj.
Diskuze v rámci dotazu
Na Váš dotaz zatím nebyla zpracována odpověď.
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní