Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
...

Získejte odpovědi nejen na své dotazy
v online kurzu OŠETŘOVATEL KONÍ

Rubrika

Základní zásady výživy koní

Musíme vždy respektovat fakt, že kůň jezvíře, které má svůj organismus "konstruován" tak, aby dokázal svým predátorům rychle utéct. Proto umí přijímat potravu po malých dávkách, ale zato po celý den i noc. Když nebudeme brát ohled na tento základní fakt, můžeme mu nadělat velké problémy. 

Vlozit dotaz 4717e1695ca0191cb6d08a1351e80e171784103be4122271ca7b7e94685cb1be
Dotaz

krmení koně v lehké ztěži

Autor: Romana Datum: 21.09.2023 15:42
Dobrý den, mám koníčka - anglický plnokrevník 9 let. Koníčka mám dva roky. Byl vyhublý a po nastavení krmné dávky horsal reko se pěkně zpravil. Před zimou přidávám jen rýžové otruby na dva měsíce a lněné semínko. Koník je krásný. Jen se chci ubezpečit, že koník, který je jen mým společníkem a nejezdí. Je 12 hodin denně na pastvě a na noc box, může být krmen jadrným krmivem. Horsal. Nmůže mu to způsobit nějaký problém? Má k dispozici dostatek sena, vypadá akorát. Nerada bych měnila. Dávku dostává v létě opravdu je čtvrt odměrky a na zimu 750 ml ráno a večer. Není nutno krmení měnit? Není lepší podávat třeba raději musli? Podotýkám, že koník vypadá opravdu skvěle a nemá žádné problémy. Děkuji za radu. Přeji krásný den Romana
Diskuze v rámci dotazu

Ing. Dušan Kořínek, Ph.D.

Dobrý den.

Omlouvám se zpoždění odpovědi, ale nepřišel mi oznamovací mail, takže jsem se k vašemu dotazu dostal až nyní :-(

Je to tak jak píšete. Když je vše v pořádku na současné krmné dávce s HORSAL REKO, tak nic neměňte. Pouze pokud by se jeho kondice horšila, tak zvyšte dávku HORSAL REKO o 1/4.

Musli je také možné dávat, od listopadu připravujeme novinku - nové müsli pro špatně krmitelné koně, to by mohlo být řešením, ale jak píšete v současnosti je váš koník v dobré kondici. Tedy znovu neměnil bych nic co funguje.

Přeji hezký den.

25.10.2023 18:28
O nás

Portál Školicího centra Svazu soukromých chovatelů koní nabízí přístup k odborným informacím týkající se chovu a užití koní. Vzdělávací obsah je připraven s důrazem zvýšit kvalifikaci a zlepšit praktické dovednosti odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás
newsletter

Chcete dostávat novinky přímo do Vašeho e-mailu?

© Copyright 2020 Svaz soukromých chovatelů koní